zaterdag 19 januari 2013

Een leukere speelplaats? De Leerlingenraad in actie!


 

Zoals ieder schooljaar organiseert de Leerlingenraad van onze school een verkoop om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar kozen ze ervoor om de opbrengst te besteden aan de eigen speelplaats. Om onze speelplaats op te vrolijken zouden we graag een ballenvanger en/of Playtape (om een Twister of een schaakspel op de speelplaats te spelen), of andere leuke materialen aankopen.

Ze  met onze actie ook stil bij de eerlijke handel in de Derde Wereldlanden door Fairtrade producten aan te bieden.

Joos: “De leerlingenraad bestaat uit Yenthe en Merel uit 5b, Isaure en Wout uit het vierde leerjaar en Michiel en mezelf uit 5a. We besloten om een supercool voorstel te doen aan alle kleuters en leerlingen van onze school”

Wout: “We willen graag onze speelplaats opvrolijken, maar beseffen dat dit veel geld kost. Het gemeentebestuur en het oudercomité steunen ons financieel, maar we beseffen dat al onze dromen ook veel geld kosten. Daarom willen we zelf in actie schieten en besloten we een wafel- en truffelverkoop te houden.”

Yenthe: “De wafels die we aanbieden worden verpakt in een leuke opbergbox, zodat de verpakking bijgehouden kan worden. Onze juffen leren ons veel over milieuvriendelijkheid, we vinden het dan ook belangrijk hieraan te denken.

Merel: “We verkopen vanille- en chocoladewafels met Callebautchocolade, we bieden ook suikerwafels en truffels aan.”

Isaure: “Op school leren we ook over Fairtrade, gezien de gemeente Ternat het Fairtradelabel kreeg. Wijzelf vinden het ook belangrijk om de eerlijke handel in de Derdewereldlanden te steunen. De producten die we aanbieden kregen het Fairtradelabel.”

Michiel: “Onze actie loopt tot 24 januari, dan willen we de bestellingen verzamelen. De levering gebeurt op 8 februari, de dag voor de Krokusvakantie. Op die manier kunnen mama’s en papa’s (of tantes, nonkels, buren, vrienden van de voetbal,…) ook bij ons terecht om een leuk Valentijnsgeschenkje te kopen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk wafels en truffels te (ver)kopen. Als we 400 dozen verkopen, hebben we al voldoende geld om een ballenvanger en een twister of een groot schaakbord te kopen. Maar we dromen ervan om voldoende geld in te zamelen om een ballenvanger, twister, schaakbord en hinkelbaan en iets voor de kleuterspeelplaats te kunnen aankopen!”

 

We verkopen:
- vanille- en chocoladewafeltjes (Callebaut), die per 30 stuks verpakt zijn in een herbruikbare box: 8
- suikerwafels, (55 gram) die per 12 stuks verpakt zijn in een herbruikbare box: 8
- melkchocolade schilfertruffels, in een doosje van 250 gram: 5


 

 

 

Bestellingen kunnen geplaatst worden bij onze leerlingen en kleuters, of per e-mail bij zorgjuf An: an3@gbsdekiem.be!

 

Wij hopen alvast op een schitterende verkoop!  

Bedankt voor uw medewerking,

De Leerlingenraad en het Kiemteam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten